Ingredienser

3,500 kg Snitter u/svær

3,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,060 kg Chili, Frø Knust

0,020 kg Cayennepeber, Pulver.

10.03 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED CHILI

Opskriftnr: 27-0377

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svinekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Chili og Cayennepeber tilsættes ved de sidste par omgange så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 40%, svinekødssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (chili, cayennepeber, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.