Ingredienser

3,500 kg Snitter u/svær

3,000 kg Grisekød (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,060 kg Chili rød med frø, knust (E9770)

0,020 kg Cayennepeber, Pulver

10.03 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED CHILI

Opskriftnr: 27-0377

Fremstilling
Grisekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Frankfurterblanding FB nr. 563, og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, og det resterende isvand.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

Chili og Cayennepeber tilsættes ved de sidste par omgange så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 40%, grisekødssnitter 30%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (chili, cayennepeber, peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top