Ingredienser

7,500 kg Svinekød (8-10% fedt)

2,250 kg Isvand

1,000 kg Kartofler (kogte/kolde)

0,180 kg Superbinder Rød

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,060 kg Pålægspølse Aufschnitt

11.19 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BØRNEKØDPØLSE MED KARTOFLER

Opskriftnr: 21-0064

Fremstilling
Svinekødet hakkes igennem 4-5 mm hulskiven.

Svinekød og kartofler kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Superbinder rød, saltet og 3/4 del af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes krydderierne og det resterende isvand.

Der lynes til en god binding er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i valgfri kogetarm af passende kaliber.

Kogning
Pølserne koges ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Serveringsforslag
Pølsen anvendes som pålæg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 0% af det færdige produkt.
Svinekød 67%, vand, kartofler 9%, salt, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), krydderier (peber, muskat, ingefær, SENNEP, persille, koriander, fenikel), dextrose, maltodextrin, hydrolyseret vegetabilsk protein, citronskal, tomatpulver, krydderiekstrakt, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).