Ingredienser

5,000 kg Grisekød (8-14% fedt)

2,500 kg Isvand

2,500 kg Oksekød (8-14% fedt)

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Profrisk EU

10.98 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0397

Fremstilling
Grise- og oksekød hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Grisekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Frankfurterblanding FB nr. 563, Nitritsalt og 2/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes det hakkede oksekød, Profrisk EU og det resterende isvand og der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme kal. 28/30 (DK99030).

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Grisekød 49%, oksekød 25%, vand, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme), salt, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.

Go to Top