Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

3,000 kg Snitter u/svær

2,000 kg Isvand

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

0,500 kg Gorgonzola

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Wienerpølse Frankfurter Delikatesse

0,030 kg Profrisk EU

10.83 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED GORGONZOLA

Opskriftnr: 27-0408

Fremstilling
Svinekød, oksekød, og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Svine- og oksekødet kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet til en bindefars tilsættes de hakkede snitter, og det resterende isvand.

Lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.

Wienerpølse Frankfurter Delikatesse, Profrisk EU og gorgonzola i små tern tilsættes ved de sidste par omgange, så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).

Tørring
Ved 50°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 50%, svinekødssnitter 20% vand, oksekød 10%, GORGONZOLA 5%, salt, dextrose, stabilisator (E 451),antioxidant (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), krydderiekstrakter, krydderier (SENNEP, peber, muskat, ingefær, paprika), rom, konserveringsmiddel (E 262, E 250). I naturtarm.