Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

2,000 kg R?get bacon

2,000 kg Snitter u/sv

1,000 - Grisetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,175 kg Bacon Flavoured Rub

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Profrisk EU

11.375 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLP?LSE - DOBBELT BACON

Opskriftnr: 27-0446

Fremstilling
Grisek?d og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven. 

Bacon hakkes igennem 8 mm hulskiven.

Grisek?det fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Nitritsaltet og 1/3 af isvandet tils?ttes.

N?r det er lynet fint ud tils?ttes Lynprofi FC 7, og det resterende isvand tils?ttes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opn?et.

De hakkede snitter tils?ttes, og der lynes til den ?nskede grovhed er opn?et.

Det hakkede bacon og Bacon Flavoured Rub tils?ttes ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til det er j?vnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ?nsket tarm.

T?rring
Ved 45?C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende).

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et. (tid og temperatur er vejledende).

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5%.
Grisek?d 51%, bacon 21%, grisek?dssnitter, vand, salt, krydderier (paprika, peber, kommen, fennikel, r?get koriander, chili, muskat, anis), r?rsukker, l?g, champignonpulver, baconaroma, hvidl?g, urter (koriander, oregano), krydderiekstrakter, krydderiekstrakter, antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler  (E  262, E 250). I naturtarm.

Go to Top