Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-14% fedt)

4,000 kg Snitter u/sv

2,000 kg Isvand

1,000 - Lammetarm 26/28 (DK99036)

0,150 kg Hvidl?g, syltede, dr?net

0,100 kg Dekora Middelhavskrydderi Antisaft

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,075 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,050 kg Th?ringer Stege- & Grillp?lse

0,030 kg Profrisk EU

11.575 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

URTEGRILLPØLSE MED SYLTEDE HVIDLØG

Opskriftnr: 27-0441

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven.

Svinekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når det er lynet fint ud tilsættes Lynprofi FC 7, og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes, og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

De drænede syltede hvidløg hakkes og tilsættes sammen med Dekora Middelhavskrydderi Antisaft, Thüringer Stege- & Grillpølse og Profrisk EU ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i lammetarme kal. 26/28 (DK99036) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende).

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået. (tid og temperatur er vejledende).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Svinekød 51%, svinekødssnitter, vand, salt, syltede hvidløg 1,5% stabilisator (E 451), krydderier (paprika, løg, hvidløg, basilikum, persille, peber, merian, koriander, muskat, chili) dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler  (E  262, E 250). I naturtarm.

Go to Top