Ingredienser

5,600 kg Lammek?d (8-10% fedt)

4,400 kg Sp?k u/sv

0,260 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

10.68 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

LAMMESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 19-0013

Fremstilling
Det skalfrosne lammek?d kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g, Rolactin og Fortex flydende Hvidl?g ned til 3-5 mm, hvorefter det frosne sp?k kommes i.

Saltet k?res med de sidste omgange.

Det hele lynes ned til 3-5 mm.

Sluttemperatur 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Lammek?d 64 g, sp?k 50 g, salt 4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidl?g), vand, glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top