Ingredienser
5,600 kg Lammek?d (8-10% fedt)
4,400 kg Sp?k u/sv
0,260 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,200 kg Rowu?GDL til Salami m/hvidl
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,100 kg Rolactin (I42220)
0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)
10.68 kg
Læg varer i kurv
LAMMESPEGEP?LSE
Opskriftnr: 19-0013
Fremstilling
Det skalfrosne lammek?d kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med Rowu GDL til Salami m/hvidl?g, Rolactin og Fortex flydende Hvidl?g ned til 3-5 mm, hvorefter det frosne sp?k kommes i.
Saltet k?res med de sidste omgange.
Det hele lynes ned til 3-5 mm.
Sluttemperatur 0?C.
Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.
Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Lammek?d 64 g, sp?k 50 g, salt 4 g, LAKTOSE, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, hvidl?g), vand, glucosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).