Ingredienser

4,500 kg Oksek?d (8-10% fedt)

4,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

1,500 kg Rygsp?k u/sv

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,200 kg Rowu?GDL til Westfalenlob

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Rolactin (I42220)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,050 kg Sennep, Gul, Hel

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

DANNEBROG SPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0160

Fremstilling
Det frosne okse- og grisek?d lynes sammen med Rowu GDL til Westfalenlob, Rolactin og BESSASTART? Starterkulturen ned til 2-4 mm.

Det frosne sp?k iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet, Romglut og Sennepskorn tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm kaliber 60.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Til l00 g f?rdigvare er anvendt: Grisek?d 57 g, oksek?d 51 g, sp?k 5 g, salt, surhedsregulerende middel (E 575), LAKTOSE, krydderier (SENNEPSFR?, peber, koriander, ingef?r), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), vand, krydderiekstrakter, original Jamaica rom, stabilisatorer (E 413, E 414), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top