Ingredienser

8,000 kg Oksek?d (8-14% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,040 kg Peber, Sort, Hel (E0105)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.676 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSESPEGEP?LSE MED PEBER

Opskriftnr: 13-0248

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med RFB Pebersalami FB og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet og de hele peberkorn tils?ttes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri r?gbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Oksek?d 91 g, grisesp?k 23 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingef?r, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top