Ingredienser

4,000 kg Grisek?d (8-12% fedt)

4,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

2,000 kg Sp?k u/sv

1,500 kg Guler?dder i tern (blancherede/kolde)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,250 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,020 kg Hvidl?g, Granuleret. (E0800)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.176 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GULERODSSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0101

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og BESSASTART? Starterkulturen ned til 3-4 mm.

Det frosne grisek?d, de blancherede guler?dder og sp?k tils?ttes sammen med alt saltet, hvorefter det hele lynes ned til 2-4 mm.

Sluttemperatur p? ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Gulerods Spegep?lse (T49007).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.Ingredienser pr. 100 g af f?rdigvaren:Grisek?d 50 g, oksek?d 40 g, guler?dder 15 g, sp?k 10 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (hvidl?g, peber, koriander, chili, ingef?r), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). T?RRET OG R?GET.

Go to Top