Ingredienser

4,000 kg Grisefilet

0,400 kg Dekora®Marilet Cognac

0,400 kg Koldt vand til tendinlage

0,040 kg Tendin Indasia (G23620)

4.84 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

COGNAC MARINERET GRISEFILET I STEGEFILM (TD)

Opskriftnr: 71-0505

Fremstilling
Metode 1: Tumbler/spicer.
Tendin og koldt vand blandes og fyldes i tumbler/spicer sammen med kødet.

Der tumbles/masseres i ca. 20 min. eller til lagen er optaget.

Dekora Marilet Cognac fyldes i tumbler/spicer, og der køres i ca. 1 min. således at marinaden er ligeligt fordelt på kødet.

Stegene pakkes ind i stegefilm og snøres.

Metode 2: Vakuumpose.
Tendin og koldt vand blandes og fyldes i en vakuumpose sammen med kødet.

Posen vakuumlukkes og lægges på køl (højst +5°C), hvor den masseres/vendes med jævne mellemrum til kødet har opsuget tendinlagen.

Kødet marineres i den afvejede mængde Dekora Marilet Cognac.

Stegene pakkes ind i stegefilm og snøres.

Tilberedning
Steges i forvarmet ovn ved 160°C i ca. 50 min. eller til en kernetemperatur på 75°C.

Lad stegen hvile ca. 10 min. før udskæring.

Bør gennemsteges da stegen er stiksaltet.

Serveringsforslag
Kan f.eks. serveres med ovnstegte kartofler og årstidens grøntsager.

Ingredienser:
Er beregnet på det rå produkt.
Grisefilet 83%, vand, marinade 8% (rapsolie (delvis hærdet), krydderier (paprika, koriander, rosmarin, timian, enebær, merian), cognac, salt, sukker, krydderiekstrakt), konserveringsmiddel (E 262), antioxidanter (E 301, E 331).

Go to Top