Ingredienser

6,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

4,000 kg Grisek?d (15-18% fedt)

1,500 kg Rygsp?k u/sv?r, frosset

0,300 kg Julesnaps eller anden kraftigt smagende snaps

0,220 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,180 kg Rowunit?til Spegep?lse Westfalenlob

0,120 kg Nitritsalt (DK40018)

0,060 kg Dextrose

0,050 kg Ren GDL

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

12.436 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEP?LSE MED JULESNAPS

Opskriftnr: 11-0017

Fremstilling
Okse- og grisek?d hakkes igennem 13 mm hulskiven.

Sp?kket sk?res/hakkes til ?nsket ternst?rrelse.

K?det ?ltes, hvorefter Ren GDL, BESSASTART? Starterkulturen, dextrose, Rowunit til Spegep?lse Westfalenlob tils?ttes.

Sp?k, saltet og den afvejede m?ngde Julesnaps tils?ttes, og der ?ltes til ensartet masse.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm - gerne med julemotiv.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 59 g, grisek?d 46 g, sp?k 7 g, salt 3,3 g, julesnaps 3 g, surhedregulerende middel (E 575), dextrose, LAKTOSE, krydderier (peber, ingef?r, koriander), starterkultur, antioxidanter (E 300, E 330), smagsforst?rker (E 621), hydrolyseret vegetabilsk protein, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top