Ingredienser

3,800 kg Grisek?d (8-10% fedt)

3,700 kg Snitter u/sv

2,500 kg Is/vand

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,060 kg Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, r

10.33 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV FRANKFURTER

Opskriftnr: 27-0207

Fremstilling
Grisek?d (8-10% fedt) hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Snitterne hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Halvdelen af grisek?d (8-10% fedt) fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC, saltet og 1/3 af isvandet tils?ttes.

N?r det er lynet fint ud tils?ttes snitter, Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter,r?d og 1/3 isvand.

Der lynes til en god emulsion er opn?et.

Til sidst tils?ttes det resterende isvand og grisek?d.

Der mixes til en god binding er opn?et.

Sluttemperatur ca. 12-14?C.

Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme 28/30 (DK99030).

T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.

Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.

Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 50%, grisek?dssnitter 28%, vand, salt, dextrose, krydderier (chili, muskat, koriander), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330), dextrose, smagsforst?rker (E 621), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.

Go to Top