Ingredienser
3,800 kg Grisek?d (8-10% fedt)
3,700 kg Snitter u/sv
2,500 kg Is/vand
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,060 kg Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter, r
10.33 kg
Læg varer i kurv
GROV FRANKFURTER
Opskriftnr: 27-0207
Fremstilling
Grisek?d (8-10% fedt) hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Snitterne hakkes igennem 3 mm hulskiven.
Halvdelen af grisek?d (8-10% fedt) fyldes i lynhakkeren og lynes t?rt nogle omgange, hvorefter Lynprofi FC, saltet og 1/3 af isvandet tils?ttes.
N?r det er lynet fint ud tils?ttes snitter, Krydderiblanding til Wiener/Frankfurter,r?d og 1/3 isvand.
Der lynes til en god emulsion er opn?et.
Til sidst tils?ttes det resterende isvand og grisek?d.
Der mixes til en god binding er opn?et.
Sluttemperatur ca. 12-14?C.
Stopning
Farsen stoppes i Grisetarme 28/30 (DK99030).
T?rring
Ved 45?C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70?C i ca. 30 min. eller til den ?nskede farve er opn?et.
Kogning
Ved 80?C til en kernetemperatur p? 75?C.
Afk?les fra 65?C til under 10?C p? max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 7,5% af det f?rdige produkt.
Grisek?d 50%, grisek?dssnitter 28%, vand, salt, dextrose, krydderier (chili, muskat, koriander), stabilisator (E 451), antioxidanter (E 301, E 330), dextrose, smagsforst?rker (E 621), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.