Ingredienser

8,000 kg Oksek?d (8-12% fedt)

2,000 kg Rygsp?k u/sv

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART? Starterkulturen (M8920)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

OKSESPEGEP?LSE

Opskriftnr: 13-0219

Fremstilling
Det frosne oksek?d lynes sammen med RFB Pebersalami FB og BESSASTART? Starterkulturen ned til ca. 4-5 mm. Det frosne sp?k tils?ttes og det hele lynes ned til 2-3 mm. Saltet tils?ttes ved de sidste omgange. Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Bak-Nat, kal. 60/40 (65028).

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Oksek?d 91 g, grisesp?k 23 g, salt 3,8 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingef?r, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top