Ingredienser

4,500 kg Grisek?d (3-6% fedt)

3,000 kg Sp?k u/sv

2,500 kg Grisek?d (8-10% fedt)

0,300 kg RFB Spegep?lse m/hvidl?g (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Peber, Hvid, Hel

0,020 kg Fortex?Flydende Hvidl?g (I42050)

10.68 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROVHAKKET GRISEK?DSSPEGEP?LSE

Opskriftnr: 11-0007

Fremstilling
Alt k?det og sp?kket skal v?re skalfrosset.

Det magre grisek?d kommes op i lynhakkeren og lynes sammen med RFB Spegep?lse m/hvidl?g og Fortex flydende Hvidl?g ned til 8-10 mm.

Derefter tils?ttes det resterende grisek?d samt sp?kket og derefter alt saltet.

Til sidst tils?ttes det hel hvide peber og det hele lynes ned til 8-10 mm.

Stopning
Farsen stoppes straks i r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt:
Grisek?d 97 g, grisesp?k 13 g, salt 3,7 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, hvidl?g, koriander, chili, ingef?r), vand, gludosesirup, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), krydderiekstrakter, fortykningsmidler (E 415, E 412), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top