Ingredienser

3,500 kg Oksek?d (3-6% fedt)

3,500 kg Sp?k u/sv

2,000 kg Grisek?d (8-10% fedt)

1,000 kg Oksek?d (8-10% fedt)

0,300 kg RFB Italiensk Spegep?lse (I96091)

0,300 kg Tomater, solt?rrede

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,030 kg Hvidl?gsflager 10 mm.

10.93 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ITALIENSK SALAMI M/TOMATER

Opskriftnr: 13-0250

Fremstilling
Det frosne sp?k lynes til 2 mm, derefter tils?ttes det frosne grisek?d, oksek?d (8-10% fedt) og RFB Italiensk Spegep?lse.

Det lynes ned til 3-4 mm. hvorefter man tils?tter det hakkede oksek?d (3-6% fedt) og alt saltet, som lynes til 2 mm.

Ibland til sidst de solt?rrede tomater og Hvidl?gsflager.

Sluttemperatur ca. 0?C.

Stopning
Farsen stoppes straks i Hukki, kal. 60/50, r?d/hvid eller anden valgfri r?gbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning p? r?gst?nger ved 12-22?C. i 1-2 d?gn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 d?gn. Intensiv r?g 6-8 timer. Til den ?nskede farve og smag er opn?et.
Dag 7: Eftermodning p? k?l ved max. 5?C.
Svind 15-20%: N?r der er opn?et et v?gttab p? min. 15-20% i forhold til p?lsens v?gt lige efter stopning, er p?lsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind p? 17,5% af det f?rdige produkt.
Til 100 g f?rdigvare er anvendt: Oksek?d 50 g, sp?k 33 g, grisek?d 28 g, salt 3,3 g, solt?rrede tomater 3,3 g, krydderier (hvidl?g, paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforst?rker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top