Ingredienser
1,000 kg Grisekam u/ben m/3 mm fedtkant
0,150 kg Lagetilv?kst
0,050 kg Appelsinmarmelade
1.2 kg
Læg varer i kurv
APPELSIN MAR. GRISEFILET - SPR?NGT
Opskriftnr: 52-0187
Spr?jtelage/kummelage
10,000 Kg Koldt vand
0,400 Kg Nitritsalt (DK40011)
0,500 Kg Kogesalt (DK99015)
0,600 Kg Kasslat F flydende (I34270)
1,000 Kg Appelsinjuice
Fremstilling
K?det spr?jtes med en tilv?kst p? 15% og saltes i samme lage ca. 20 timer for gennemsaltning.
Efter saltning ridses sp?klaget i tern og grisekammen sm?res med appelsinmarmelade.
Tilberedning
Steges i forvarmet ovn ved 160?C i ca. 50 min. eller til en kernetemperatur p? 75?C.
Lad stegen hvile ca. 10 min. f?r udsk?ring.
B?r gennemsteges da stegen er stiksaltet.
Serveringsforslag
Kan f.eks. serveres med r?dk?lssalat, sauce lavet af stegeskyen og kogte hvide kartofler.
Ingredienser:
Er beregnet p? det r? produkt.
Grisefilet 83%, vand 10%, appelsinmarmelade 4%, appelsinjuice 1%, salt 1%, glucosesirup, stabilisatorer (E 450, E 451), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 301), krydderiekstrakter, konserveringsmiddel (E 250).