Ingredienser

4,000 kg Oksekød (3-6% fedt)

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (3-6% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse (I96090)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Chili rød med frø, knust (E9770)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,040 kg Cayennepeber, Pulver

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

19.776 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV CHILISPEGEPØLSE

Opskriftnr: 11-0043

Fremstilling

Oksekød, grisekød og spæk skæres i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne kød og spæk hakkes på 13mm.

Alt saltet, RFB Italiensk Spegepølse, Cayennepeber, Chili og Rowu Ferm Westfalenløb Starterkultur mixes godt sammen med kød og spæk.


Stopning

Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes på røgstænger/net ved 12-22°C i 1-2 døgn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 døgn. Intensiv røg 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Dag 28: Modnes til et svind på 25-30% er opnået - cirka 4-6 uger.


Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag for at hæmme skimmeldannelse.


Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.


Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 22,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 54 g, oksekød 54 g, spæk 13 g, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.

Go to Top