Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-10% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse (I96090)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,150 kg Dekora®Pussta (I51430)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 g Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

19.786 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV PAPRIKA SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 11-0042

Fremstilling

Oksekød, grisekød og spæk skæres i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne kød og spæk hakkes på 13mm.

Alt saltet, RFB Italiensk Spegepølse, Dekora Pussta og Rowu Ferm Fermento mixes godt sammen med kød og spæk.


Stopning

Farsen formes i blok eller stoppes straks i valgfri røgbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes på røgstænger/net ved 12-22°C, i 1-2 døgn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 døgn. Intensiv røg 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Dag 28: Modnes til et svind på 20-25% er opnået- cirka 4-6 uger.


Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag for at hæmme skimmeldannelse.


Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 22,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt. Svinekød 54 g, oksekød 54 g, spæk 13 g, salt, krydderier (paprika, løg, persille, peber, hvidløg, SELLERI), dextrose, peberfrugt, surhedsregulerende middel (E 575),  smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.


Go to Top