Ingredienser

8,000 kg Oksekød (8-10% fedt)

8,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,220 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,006 kg BESSASTART® Starterkulturen (M8920)

19.856 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV FINOCCHIO SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 11-0038

Fremstilling
Oksekød og spæk skæres i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne kød og spæk hakkes på 13mm. hulskive.

Alt saltet, RFB Pebersalami, krydderiblanding Italiensk Finocchio og BESSASTART® Starterkulturen mixes godt sammen med kød og spæk.


Stopning

Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes på røgstænger/net ved 12-22°C, i 1-2 døgn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 døgn. Intensiv røg 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Dag 28: Modnes til et svind på 20-25% er opnået- cirka 4-6 uger.


Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag for at hæmme skimmeldannelse.


Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 22,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Oksekød 95 g, svinespæk 25 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingefær, koriander, paprika, fennikel, persille, hvidløg), hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakter, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).TØRRET OG RØGET


Go to Top