Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-12% fedt)

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-12% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Spæk u/svær

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,300 kg RFB Dansk Salami m/farve

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Hvidløgsflager 10 mm.

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

19.716 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV SPEGEPØLSE MED HVIDLØGSFLAGER

Opskriftnr: 11-0037

Fremstilling
Oksekød, svinekød og spæk skæres i passende stykker og skalfryses. Det skalfrosne kød hakkes på 13 mm hulskive.
Alt saltet, RFB Dansk Salami m/farve, Hvidløgsflager og Rowu Ferm starterkultur mixes godt sammen med kød og spæk.

Stopning

Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes på røgstænger/net ved 12-22°C, i 1-2 døgn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 døgn. intensiv røg 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Dag 28: Modnes til et svind på 20-25% er opnået- cirka 4-6 uger.


Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag for at hæmme skimmeldannelse.


Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 22,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 60 g, oksekød 48 g, spæk 13 g, salt, hvidløg, LAKTOSE, syre (E 575), krydderier (peber, koriander, ingefær, chili, hvidløg), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), farvestof (E 120), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.

Go to Top