Ingredienser

10,000 kg Nakkefilet

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende

0,200 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,125 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Vita-Rot

11.795 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

Grov Salami Hvidløg/Rosmarin

Opskriftnr: 11-0036

Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og skæres i passende stykker og skalfryses.

Det skalfrosne kød hakkes på 13mm hulskive.

Alt saltet, Dekora Hvidløg/Rosmarin og Vita-Rot blandes sammen og mixes godt sammen med kødet.

Tilsæt Profrisk Optimal, der ligeledes mixes godt med kødet.


Stopning

Farsen formes i passende størrelse eller stoppes i valgfri røgbar tarm.

Behandling/Modning
Dag 1: Modnes på røgstænger/net ved 12-22°C i 1-2 døgn

Dag 3: Rygning / modning ca. 1 døgn. Intensiv røg 3-6 timer.

Dag 4: Vaccuumpakkes i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Dag 28: Modnes til et svind på 30-35% er opnået - cirka 4-6 uger.


Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag i 30 min. eller efter smag for at hæmme skimmeldannelse.


Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET

Go to Top