
Ingredienser
4,000 kg Oksekød (3-6% fedt)
4,000 kg Svinekød (3-6% fedt)
2,000 kg Rygspæk u/svær
0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)
0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,100 kg Nitritsalt (DK40011)
0,080 kg Sennep, Gul, Hel
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
10.716 kg
Læg varer i kurv
KROSALAMI
Opskriftnr: 13-0384
FremstillingDet frosne okse- og svinekød lynes sammen med Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.
Det frosne spæk og RFB Sønderjysk spegepølse u/hvidløg (I07750) iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm. Saltet og Sennep, gul, hel, tilsættes ved de sidste omgange.
Sluttemperatur ca. 0°C.
Stopning
Stoppes i Hukki, kal. 105/50, rød/hvid wabennet, KF, rød/hvid sløjfe.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet med et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt. Svinekød 59 g, oksekød 45 g, spæk 9 g, salt, dextrose, GDL (E 575), SENNEP, krydderier (peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), rom, starterkultur.