Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-12% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-12% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær, frosset

0,300 kg RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg (I07750)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,200 kg Orange Rub (T_018389001)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.836 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED ORANGE RUB

Opskriftnr: 13-0381

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Sønderjysk Spegepølse u/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob Starterkultur ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes, og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Orange Rub og saltet tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C. 


Stopning
Farsen stoppes i valgfri røgbar tarm af passende kaliber f.eks. Faser guld, kal. 55/40 (T49043).

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 20-25%: Når der er opnået et vægttab på min. 20-25% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren:
Svinekød 55 g, oksekød 44 g, spæk 11 g, salt, dextrose, syre (E 575), krydderier (peber, ingefær, koriander, gurkemeje, chili, fennikel), rørsukker, løg, peberfrugt, gulerødder, hydrolyseret vegetabilsk protein, champignonpulver, antioxidanter (E 300, E 330), rom, appelsinolie, krydderiekstrakt (peber, paprika),  starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).