Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær, frosset

0,300 kg Juleøl, efter eget valg

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Peber, Sort, Hel

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.956 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SPEGEPØLSE MED JULEØL

Opskriftnr: 13-0382

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Pebersalami FB, Rowu Ferm Westfalenlob Starterkultur og juleøl.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 2-3mm.

Sort hel peber og saltet tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm i passende kaliber, f.eks Textil  Julemænd på snor, kal. 50/30 (JT77006).


Modning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 20-25%: Når der er opnået et vægttab på min. 20-25% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100g færdigvare er anvendt:
Svinekød 55 g, oksekød 42 g, spæk, salt, JULEØL (XXX) 3 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingefær, koriander), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).