Ingredienser

3,000 kg Snitter u/svær

2,500 kg Isvand

2,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

1,000 - Svinetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563

0,160 kg Ostindisk Karry

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

11.11 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED OSTINDISK KARRY

Opskriftnr: 27-0458

Fremstilling
Svinekød, oksekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven og stilles i kølerum.

Svine- og oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet fint ud tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563 og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Ostindisk Karry tilsættes ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til de er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 30 min. (Tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til ønskede farve er opnået. (Tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Tilberedning
Steges på en varm pande med fedtstof i ca. 15-18 min.

Er ligeledes velegnet til grill.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 32%, svinekødssnitter, vand, oksekød 11%, kartoffelstivelse, salt, HVEDEMEL, MÆLKEPROTEIN, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme, koriander, gurkemeje, chili, kommen, bukkehornsfrø, ingefær, spidskommen), stabilisator (E 451), antioxidant (E 316), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.