Ingredienser

10,000 kg Nakkefilet

1,000 - Tublin 5 - Dry Aged Bags (DK21510)

0,250 kg Profrisk Optimal, Flydende

0,200 kg Dekora® Hvidløg/Rosmarin (G82190)

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,125 kg Nitritsalt (DK40011)

0,020 kg Vita-Rot

11.795 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

COPPA

Opskriftnr: 59-0067

Fremstilling
Nakkefileterne afpudses og skæres i passende stykker.

Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i kødet.

Tilsæt Profrisk Optimal, der ligeledes gnides godt ind i kødet.

Hvis muligt kommes kødet i en tumbler, hvor det kører 30 min. så Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i kødet.

Dekora Hvidløg/Rosmarin fyldes i tumbleren, og der køres i ca. 1 min. således, at krydderiet bliver ligeligt fordelt på kødet.

Saltning
Kødet saltes i vacuumpose i ca. 7-14 dage, hvor det vendes flere gange under forløbet.


Behandling/Modning
Kødet tages ud af vacuumposen og lægges til afdrypning 1-2 timer gerne på riste.

Kødet vacuumpakkes igen i Tublin 5 poser og lægges til modning på køl.

Kødet modnes til et svind på 25-35% - cirka 8-10 uger.

Rygning
Kødet pakkes ud, tørres og koldryges samme dag min. 30-60 min. efter smag for at hæmme skimmeldannelse.

Eftermodning
Kødet kan eftermodnes efter smag.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 30% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Nakkefilet 132 g, salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), krydderier (hvidløg, paprika, rosmarin, persille, ingefær, purløg), dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).