Ingredienser

3,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

3,000 kg Snitter u/svær

2,000 kg Isvand

1,000 - Lammetarm 26/28 (DK99036)

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

0,500 kg Brie

0,340 kg Grillpølse Frækkert FB

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

0,015 kg Rosmarin, Skåret

11.465 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

FRANKFURTER MED BRIE OG ROSMARIN

Opskriftnr: 27-0452

Fremstilling
Svinekød, oksekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven.

Svine- og oksekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når det er lynet fint ud tilsættes Grillpølse Frækkert FB og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Brien skæres i mindre stykker og tilsættes sammen med Profrisk EU og Rosmarin, skåret ved de sidste par omgange og lynes med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i lammetarme kal. 26/28 (DK99036) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min. (Tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået. (Tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Svinekød 45%, svinekødssnitter, vand, oksekød 10%, brie 5% (indeholder MÆLK), salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), krydderier (rosmarin, chili, koriander, merian, muskatblomme, peber), hydrolyseret vegetabilsk protein, tomatpulver, krydderiekstrakt, antioxidanter (E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E  262, E 250). I naturtarm.