Ingredienser

3,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

1,500 kg Røget bacon

1,500 kg Snitter u/svær

1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

1,000 - Svinetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,340 kg Grillpølse Frækkert FB

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,030 kg Profrisk EU

0,030 kg Timian, Skåret

10.98 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED BACON OG TIMIAN

Opskriftnr: 27-0450

Fremstilling
Svinekød, oksekød, snitter og bacon hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven.

Svine- og oksekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når det er lynet fint ud tilsættes Grillpølse Frækkert FB og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Det hakkede bacon og Timian, skåret tilsættes sammen med Profrisk EU ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min. (Tid og temperatur er vejledende)

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået. (Tid og temperatur er vejledende)

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Svinekød 47%, bacon 16%, vand, oksekød 11%, svinekødssnitter, salt, dextrose, kartoffelstivelse, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), stabilisator (E 451), krydderier (timian, chili, koriander, merian, muskatblomme, peber), hydrolyseret vegetabilsk protein,
tomatpulver, krydderiekstrakt, antioxidanter (E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E  262, E 250). I naturtarm.