Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

2,000 kg Røget bacon

2,000 kg Snitter u/svær

1,000 - Svinetarme 28/30 100 Yards i pose m/lage A Kvalitet

0,175 kg Bacon Flavoured Rub

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Profrisk EU

11.375 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE - DOBBELT BACON

Opskriftnr: 27-0446

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 5 mm hulskiven. 

Bacon hakkes igennem 8 mm hulskiven.

Svinekødet fyldes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsaltet og 1/3 af isvandet tilsættes.

Når det er lynet fint ud tilsættes Lynprofi FC 7, og det resterende isvand tilsættes gradvist.

Der lynes til en god emulsion er opnået.

De hakkede snitter tilsættes, og der lynes til den ønskede grovhed er opnået.

Det hakkede bacon og Bacon Flavoured Rub tilsættes ved de sidste par omgange og lynes/mixes med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 45°C i ca. 20 min. (tid og temperatur er vejledende).

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået. (tid og temperatur er vejledende).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%.
Svinekød 51%, bacon 21%, svinekødssnitter, vand, salt, krydderier (paprika, peber, kommen, fennikel, røget koriander, chili, muskat, anis), rørsukker, løg, champignonpulver, baconaroma, hvidløg, urter (koriander, oregano), krydderiekstrakter, krydderiekstrakter, antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler  (E  262, E 250). I naturtarm.