Ingredienser

4,000 kg Brystflæsk u/svær og ben

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

1,000 - Lammetarm 26/28 (DK99036)

0,150 kg Krydderiblanding Italiensk Finocchio

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,075 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Profrisk EU

0,015 kg Rosmarin, Skåret

11.44 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GROV ITALIENER

Opskriftnr: 27-0444

Fremstilling:
Svinekød og brystflæsk hakkes igennem 5 mm hulskiven.

Kødet håndæltes med salt og Lynprofi FC 7, og isvandet tilsættes gradvist.

Når en god emulsion er opnået tilsættes Krydderiblanding Finocchio, Rosmarin og Profrisk EU og æltes med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Tip
Farsen kan ligeledes mixes på lynhakker (baglæns kørsel) eller røres på røremaskine.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarm 26/28 (DK99036).

Tørring
Ved 50°C i ca. 30 min.(tid og temperatur er vejledende).

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået. (tid og temperatur er vejledende).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt:
Svinekød 83%, vand, salt, krydderier (rosmarin, paprika, fennikel, persille, hvidløg), dextrose, krydderiekstrakter, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300), konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.