Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/ svær 910208

0,300 kg RFB Middelhavs Spegepølse

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MIDDELHAV INSPIRERET SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0359

Fremstilling
Det frosne svine- og oksekød lynes tørt nogle omgange, hvorefter RFB Middelhavs Spegepølse og Rowu Ferm Westfalenlob tilsættes og der lynes ned til 8-10 mm.

Det frosne spæk tilsættes og det hele lynes ned til 4-5 mm.

Til sidst tilsættes alt saltet og det køres med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0 °C.

Stopning
Farsen stoppes straks i røgbar tarme kal. 45.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg over bøgesmuld/flis 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning ved 18-22°C. til et svind på 20-25% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning. Når dette er opnået er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 22,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 60 g, oksekød 48 g, spæk, salt, krydderier (paprika, peber), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, aroma, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).