
Ingredienser
4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)
2,000 kg Bacon i tern u/brusk, u/svær
2,000 kg Isvand
2,000 kg Snitter u/svær
0,100 kg Thüringer Stege- & Grillpølse
0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,080 kg Nitritsalt (DK40011)
0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)
0,030 kg Profrisk EU
10.36 kg
Læg varer i kurv
GRILLPØLSE MED BACON
Opskriftnr: 27-0438
Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.
Svinekødet kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange. Herefter tilsættes Lynprofi FC 7, alt saltet og isvandet gradvist.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU, Thüringer Stege- & Grillpølse og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.
Bacon i tern lynes i ved de sidste par omgange til det er jævnt fordelt i farsen. Sluttemperatur 12-14°C.
Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.
Tørring
Ved 50°C i ca. 30 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 52%, bacon 21%, vand, svinekødssnitter, salt, krydderier (peber, merian, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300 ), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.