Ingredienser

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Bacon i tern u/brusk, u/svær

2,000 kg Isvand

2,000 kg Snitter u/svær

0,100 kg Thüringer Stege- & Grillpølse

0,080 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,080 kg Nitritsalt (DK40011)

0,070 kg Lynprofi FC 7 (I09090)

0,030 kg Profrisk EU

10.36 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

GRILLPØLSE MED BACON

Opskriftnr: 27-0438

Fremstilling
Svinekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles på køl.

Svinekødet kommes i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange. Herefter tilsættes Lynprofi FC 7, alt saltet og isvandet gradvist.

Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter, Profrisk EU, Thüringer Stege- & Grillpølse og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion er opnået.

Bacon i tern lynes i ved de sidste par omgange til det er jævnt fordelt i farsen. Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i Svinetarme kal. 28/30 (DK99030) eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 50°C i ca. 30 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 52%, bacon 21%, vand, svinekødssnitter, salt, krydderier (peber, merian, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E 451), antioxidanter (E 330, E 301, E 331, E 316, E 300 ), krydderiekstrakter, konserveringsmidler (E 262, E 250). I naturtarm.