Ingredienser

10,000 kg Brystflæsk u/ben og svær

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,120 kg Dekora Middelhavskrydderi Antisaft

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,040 kg Rå Schinkat R

0,010 kg Rowu Ferm Fermento

10.47 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

PANCETTA - BASILIKUM

Opskriftnr: 59-0058

Fremstilling
Alle tøringredienserne blandes godt sammen.

Det tilskårne brystflæsk gnides godt ind i krydderiblandingen og kommes i vakuumposer - 1 stk. i hver.

Den overskydende krydderiblandingen fordeles i poserne og vakuumpakkes.

Vakuumposerne med indhold lægges i kølerum i ca. 14 dage, hvor de ofte vendes. (Må ikke blive mælkehvid i lagen).

Kødet tages ud af poserne og lægges til modning på riste så kødet drænes i cirka 2-3 uger.

Rygning
Ryges ved 15-20°C til den ønskede farve og smag er opnået.

Vakuumpakkes og lægges i kølerum, klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinebryst 120 g, salt, krydderier (paprika, løg, hvidløg, basilikum, persille), 
dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidant (E 301), konserveringsmidler (E 252, E 250), starterkultur.