Ingredienser

4,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær

0,300 kg RFB Pebersalami FB

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,050 kg Romglut, Flydende (I43550)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.686 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

PEBER SNACK SALAMI

Opskriftnr: 13-0341

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Pebersalami, Romglut, Flydende og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Saltet tilsættes ved de sidste par omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes i Lammetarme kal. 22/24 (DK99033).

Modning/rygning
Dag 1: Modning ved 12-22°C. i 1 døgn
Dag 3: Rygning/modning ca. 2 døgn til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 5: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren:
Svinekød 56 g, oksekød 45 g, spæk, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, chili, ingefær, koriander), smagsforstærker (E 621), krydderiekstrakter, original Jamaica rom, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidant (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250). TØRRET OG RØGET.