Ingredienser

6,500 kg Svinekød (16-18% fedt)

4,500 kg Isvand

4,000 kg Oksekød (18-20% fedt)

1,000 kg Mexico Griller FB

1,000 kg Ost, revet

0,140 kg Nitritsalt (DK40011)

17.14 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

MEXICANSK GRILLPØLSE MED OST

Opskriftnr: 27-0427

Fremstilling
Kødet hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven.

Oksekødet og saltet lynes tørt et par omgange, hvorefter den afvejede mængde Mexico Griller FB og 4/5 dele isvand tilsættes.

Lynes til en god emulsion.

Derefter tilsættes det hakkede svinekød og det resterende isvand.

Lynes til den ønskede grovhed er opnået. Revet ost tilsættes ved de sidste par omgange og køres med til det er jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i lammetarme kal. 26/28 (DK99036), eller anden ønsket tarm.

Tørring
Ved 50°C i ca. 25 min.

Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til den ønskede farve og smag er opnået.

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 41%, oksekød 25%, vand, OST 6%, salt, HVEDEMEL, kartoffelstivelse, krydderier (persille, paprika, løg, spidskommen, peber), dextrose, modificeret kartoffelstivelse (E 1412) stabilisator (E 451), ærtefibre, ærteprotein, SOJAPROTEIN, hydrolyseret vegetabilsk protein, krydderiekstrakt, konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.