Ingredienser

4,000 kg Oksekød (3-6% fedt)

4,000 kg Svinekød (3-6% fedt)

2,000 kg Rygspæk u/svær

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Chili rød med frø, knust (E9770)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,040 kg Cayennepeber, Pulver.

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.776 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

CHILISPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0339

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Italiensk Spegepølse og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 4-5 mm.

Det frosne spæk iblandes og det hele lynes ned til 2-3 mm.

Saltet, Cayennepeber, og Chili tilsættes ved de sidste omgange.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm af passende kaliber.


Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 59 g, oksekød 45 g, spæk, salt, krydderier (chili, cayennepeber, paprika, peber, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).

Go to Top