Ingredienser

3,500 kg Oksekød (8-10% fedt), skalfrosset

3,500 kg Svinekød (3-6% fedt), skalfrosset

2,000 kg Brystflæsk, frosset

1,000 kg Rygspæk u/svær, frosset

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Debreziner, Zigeunersalami, Paprikapølse, Kabanossy

0,080 kg Paprika, Edelsüss

0,080 kg Ren GDL

0,050 kg Paprikasnips, Rød 2-3 mm.

0,010 kg Vita-Rot

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.606 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

UNGARSK SPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0078

Fremstilling
Det frosne spæk og brystflæsk køres et par omgange i lynhakkeren sammen med Ren GDL, Debreziner, Rowu Ferm Westfalenlob Vita-Rot og Paprika, Edelsüss.

Det skalfrosne oksekød tilsættes derefter sammen med svinekødet, og det hele køres til den ønskede finhed.

Saltet tilsættes ved de sidste omgange.

Til sidst tilsættes Paprikasnips, rød 3 mm.

Sluttemperatur 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i ønsket røgbar tarm.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5 % af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt:
Svinekød 74 g, oksekød 40 g, salt, krydderier (paprika, tørret paprika, peber, chili, kommen, koriander, hvidløg), surhedsregulerende middel (E 575), dextrose, starterkultur, hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300), konserveringsmiddel (E 250).