Ingredienser

10,000 kg Okseinderlår

0,700 kg Rødvin

0,265 kg Profrisk Optimal, Flydende

0,200 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,120 kg Nitritsalt (DK40011)

0,100 kg Hvidløg, Granuleret. (E0800)

0,100 kg Peber, Sort, Fin Knust

0,016 kg Vita-Rot

11.501 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BRESAOLA

Opskriftnr: 59-0053

Fremstilling
Okseindelårerne afpudses og tilskæres.

Alt salt og Vita-Rot blandes sammen og gnides godt ind i kødet.

Tilsæt Profrisk Optimal og rødvin, der ligeledes gnides godt ind i kødet.

Kødet kommes op i tumbleren hvor det kører 30 min. så Profrisk Optimal bliver godt arbejdet ind i kødet.*

Peber, Sort, Fin Knust og Hvidløg, Granuleret fyldes i tumbleren, og der køres i ca. 1 min således at krydderiet bliver ligeligt fordelt på kødet.

*Alternativ fremstilling
Kødet vacuumpakkes og lægges på køl 2-3 døgn, hvor det jævnligt vendes.

Tages ud af vacuum og krydres med Peber, Sort, Fin Knust og Hvidløg, Granuleret  inden det kommes i Hukkitarme 

Stopning 
Det krydrede kød kommes i Hukkitarm, clipses og hænges på røgstativ.

Modning
Kødet modnes i ca. 10 dage ved 5-10°C.

Rygning
Ryges let ved 18-20°C.

Eftermodning
Eftermodnes i ca. 10 dage.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 25% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt: 
Okseinderlår 116 g, rødvin (indeholder SULFIT), salt, surhedsregulerende midler (E 325, E 262), peber, hvidløg, dextrose, antioxidant (E 300), konserveringsmiddel (E 250).