Ingredienser

4,000 kg Brystflæsk u/svær og ben

4,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Isvand

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,080 kg Thüringer Stege- & Grillpølse

0,070 kg Profihvid FC 7

10.35 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

THÜRINGER STEGE- & GRILLPØLSE

Opskriftnr: 26-0157

Fremstilling
Svinekødet hakkes igennem 3 mm hulskiven.

Brystflæsk hakkes igennem 8 mm hulskiven og stilles på køl.

Svinekødet lynes tørt nogle omgange, hvorefter Profihvid FC 7, alt saltet, samt 3/4 af isvandet tilsættes.

Når dette er lynet til en bindefars tilsættes det hakkede brystflæsk og Thüringer stege- og grillpølse samt det resterende isvand.

Der mixes til en god emulsion er opnået.

Sluttemperatur 12-14°C.

Stopning
Farsen stoppes i lammetarme 22/24 (DK99033).

Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5% af det færdige produkt.
Svinekød 84 g, vand, salt, krydderier (peber, merian, koriander, muskat, chili, paprika), dextrose, hydrolyseret vegetabilsk protein, stabilisator (E451), antioxdant (E330), konserveringsmiddel (E 250).   I naturtarm.