Ingredienser

3,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

2,000 kg Afsværede snitter/bugstrimler

2,000 kg Svinelever, afpudset

1,500 kg Bacon i tern u/brusk, u/svær

1,500 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,050 kg Nitritsalt (DK40011)

10.55 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

BACON PATE

Opskriftnr: 33-0091

Fremstilling
Snitter og kød koges mørt. Leveren vandes ud, og hakkes på 5 mm hulskiven.

Det kogte kød/snitter hakkes ligeledes på 5 mm hulskiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes sammen med det hakkede lever.

Bacon hakkes gennem 10 mm hulskiven og iblandes til det er jævnt fordelt i massen.

Bagning
Patemassen fyldes i Flexibox "Laval" (DK98202) eller i Sylteglas Weck og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky.

Serveringsforslag
Serveres koldt som pålæg på div. brødtyper.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8% af det færdige produkt.
Svinekød 38%, svinelever 21%, bacon 15%, svinekødssnitter, suppe (afkog fra kød og fedt), salt, modificeret kartoffelstivelse (E 1412), dextrose (hvede), krydderier (løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).

Sky
Vand, gelatine (svine), salt, sukker, hydrolyseret vegetabilsk protein.