
Ingredienser
3,500 kg Snitter u/svær
2,500 kg Isvand
2,000 kg Grisekød (8-10% fedt)
1,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
0,850 kg Frankfurterblanding FB nr. 563
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
0,080 kg Ostindisk Karry
0,030 kg Profrisk EU
10.06 kg
Læg varer i kurv
GRILLPØLSE MED OSTINDISK KARRY
Opskriftnr: 27-0419
Fremstilling
Grise- og oksekød og snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grise- og oksekødet kommes op i lynhakkeren og lynes tørt nogle omgange, hvorefter saltet og 1/3 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og 1/3 isvand.
Der lynes til en temperatur på 2-4°C.
Til sidst tilsættes Frankfurterblanding FB nr. 563, Profrisk EU, Ostindisk Karry og det resterende isvand.
Lynes til en sluttemperatur 12-14°C.
Ønskes pølsen mere grov, tages lidt af kødet og snitterne fra og køres i sammen med den sidste 1/3 isvand.
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C. Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 7,5%:
Grisekødssnitter 32%, grisekød 27%, vand, oksekød 11%, kartoffelstivelse, HVEDEMEL, VALLEPULVER, krydderier (peber, løg, muskat, paprika, kardemomme, koriander, gurkemeje, chili,, kommen, bukkehornsfrø, ingefær, spidskommen), salt, stabilisator (E 451), antioxidant (E 316, E 331, E 300), konserveringsmidler (E, 262, E 250). I naturtarm. Kogt og røget.