Ingredienser

4,500 kg Svinekød (8-14% fedt)

3,000 kg Svinelever, afpudset

1,500 kg Spæk u/svær

1,000 kg Varm suppe

0,400 kg Ardenner Paté FB

0,130 kg Valnødder, hakkede

0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

10.73 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VALNØDDE PATE

Opskriftnr: 33-0147

Fremstilling
Svinekød og spæk koges mørt.

Leveren vandes ud, og hakkes på 5 mm skiven.

Det kogte kød/snitter hakkes på 5 mm. skiven.

Krydderiblandingen, alt saltet samt den varme suppe iblandes.

Til sidst det hakkede lever.

Valnødderne tilsættes forsigtigt.

Patemassen fyldes i Flexi-box "Laval" (DK98202) og bages i vandbad ved 100°C til en kernetemperatur på 75°C.

Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.

Efter afkøling pyntes pateen med passende garniture og sky f.eks.: patesky, syltede appelsinskiver, syltet kirsebær med stilk og dild.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 8%.
Svinekød 57%, svinelever 30%, salt, suppe (afkog fra kød og fedt), modificeret kartoffelstivelse (E 1412), VALNØDDER, dextrose, krydderier (løg, muskat, merian), kartoffelstivelse, hydrolyseret vegetabilsk protein, ærtefibre, konserveringsmiddel (E 250).