Ingredienser

8,000 kg Vildtkød (3-6%)

2,000 kg Spæk u/svær

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK40019)

0,100 kg Nitritsalt (DK40018)

0,100 kg Pastrami Krydderi (G29660)

0,006 kg FixSTART (M8900)

10.736 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

VILDTSPEGEPØLSE

Opskriftnr: 19-0047

Fremstilling
Det skalfrosne vildtkød kommes i lynhakkeren og lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og FixSTART ned til ca. 4 mm.

Det frosne spæk tilsættes og lynes ned til ca. 2-3 mm.

Saltet og Pastrami Krydderiet tilsættes ved de sidste par omgange og køres med så det bliver jævnt fordelt i farsen.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Stopning
Farsen stoppes straks i valgfri røgbar tarm af passende kaliber.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.

Dag 3: Rygning/modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer, til den ønskede farve og smag er opnået.

Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.

Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.
Til 100 g færdigvare er anvendt:
Vildtkød 90 g, spæk, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (koriander, hvidløg, peber, chili, ingefær), grøntsager (løg, karotter, peberfrugt), hydrolyseret vegetabilsk protein, hvidløg, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).


Go to Top