
Ingredienser
5,000 kg Oksekød (8-14% fedt)
5,000 kg Svinekød (8-14% fedt)
0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)
0,230 kg Nitritsalt (DK40011)
0,100 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,050 kg Chili rød med frø, knust (E9770)
0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)
10.686 kg
Læg varer i kurv
CHILISPEGEPØLSE
Opskriftnr: 13-0286
FremstillingDet frosne svine- og oksekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Starterkultur ned til ca. 2-4 mm.
Saltet og Chili, knust, hot iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.
Sluttemperatur ca. 0°C
Stopning
Farsen stoppes straks i Dantarm Faser I Rød, Kal. 55/40 Chili Spegepølse.
Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.
Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 58 g, oksekød 58 g, salt, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (chili, koriander, hvidløg, peber, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).