Ingredienser

5,000 kg Oksekød (8-14% fedt)

5,000 kg Svinekød (8-14% fedt)

0,500 kg KARTOFFELFLAGER

0,300 kg RFB Spegepølse m/hvidløg (I07760)

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

11.136 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

KARTOFFELSPEGEPØLSE

Opskriftnr: 13-0285

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Westfalenlob ned til ca. 2-4 mm.

Saltet og Kartoffelflager iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Sluttemperatur ca. 0°C

Stopning
Stoppes i Dantarm Faser I Bak-Nat, Kal. 55/40 Kartoffel Spegepølse.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 20% af det færdige produkt.Til 100 g færdigvare er anvendt: Svinekød 56 g, oksekød 56 g, kartoffelpulver 6 g, dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (hvidløg, koriander, peber, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein, antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).