
Ingredienser
4,000 kg Grisekød (8-14% fedt)
3,500 kg Snitter u/svær
2,500 kg Isvand
0,850 kg Nordisk Krydderurtepølse
0,100 kg Nitritsalt (DK40018)
10.95 kg
Læg varer i kurv
NORDISK KRYDDERURTEPØLSE - RØGET
Opskriftnr: 27-0412
Fremstilling
Grisekød og bovsnitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven og stilles i kølerum.
Grisekødet kommes i lynhakkeren, og der lynes tørt nogle omgange, hvorefter Nitritsalt, Nordisk Krydderurtepølse og 3/4 af isvandet tilsættes.
Når dette er lynet fint ud tilsættes de hakkede snitter og det resterende isvand.
Der lynes til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.
Sluttemperatur ca. 12-14°C.
Stopning
Stoppes i grisetarme kal. 28/30 (DK99030).
Tørring
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser:
Grisekød 49%, grisekødsnitter 25%, vand, salt, kartoffelstivelse, kartoffelpulver, tomat, stabilisator (E 451), løg, dextrose, urter (persille, rosmarin, løvstikke), hvidløg, tangpulver, peber, antioxidant (E 301), konserveringsmiddel (E 250). I naturtarm.