Ingredienser

9,000 kg Oksekød (16-18% fedt)

1,000 kg Svinekød (16-18% fedt)

0,300 kg RFB Italiensk Spegepølse

0,230 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,100 kg Nitritsalt (DK40011)

0,006 kg Rowu® Ferm Westfalenlob® Starterkultur (I19900)

10.636 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

ITALIENSK INSPIRERET SPEGEPØLSE MED OKSEKØD

Opskriftnr: 13-0272

Fremstilling
Det frosne okse- og svinekød lynes sammen med RFB Spegepølse m/hvidløg og Rowu Ferm Starterkultur ned til ca. 2-4 mm.

Saltet iblandes og det hele lynes ned til 1-2 mm.

Sluttemperatur ca. 0°C.

Modning/rygning
Dag 1: Modning på røgstænger ved 12-22°C. i 1-2 døgn.
Dag 3: Rygning modning ca. 4 døgn. Intensiv røg 6-8 timer. Til den ønskede farve og smag er opnået.
Dag 7: Eftermodning på køl ved max. 5°C.
Svind 15-20%: Når der er opnået et vægttab på min. 15-20% i forhold til pølsens vægt lige efter stopning, er pølsen klar til salg.

Stopning
Farsen stoppes ivalgfri røgbar tarm af passende kaliber. Efter stopning vejes pølsen.

Ingredienser:
Er beregnet ud fra et svind på 17,5% af det færdige produkt.Ingredienser pr. 100 g af færdigvaren: Oksekød 102 g, svinekød 11 g, salt, krydderier (paprika, peber, hvidløg), syre (E 575), dextrose, smagsforstærker (E 621), antioxidanter (E 300, E 330), starterkultur, konserveringsmiddel (E 250).TØRRET OG RØGET.