Ingredienser

10,000 kg Koldt vand

0,600 kg Kasslat F, Flydende

0,500 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)

0,400 kg Nitritsalt (DK40011)

11.5 kg


Læg varer i kurv

Udskriv denne side

gå Tilbage

SALTLAGE - KASSLAT F

Opskriftnr: 59-0049

Anvendelse
Saltlagen kan anvendes til alle kødtyper der ønskes sprængt.

Med fosfat og en let bouillon smag.

Anbefalet tilvækst 8-20%.

Saltningstider vejledende
Kun kummelage:
Kamben 30 min.
Mørbrad 2 timer.
Kylling 4 timer.
Skinker (3-4 kg): 2 dg.
Bacon: 2 dg.
Hamburgerryg: 2 dg.
Nakkefilet: 2 dg.
Bovsnitte: 2 dg.
Rullepølse: 1 dg.
Oksebryst: 2 dg.
Saltkød: 2 dg.

Sprøjtelage/kummelage
Ved stiksaltning anbefales det at kødstykket lægges i samme lage ca. 12-15 timer for gennemsaltning.

Lovgivning
Angivende saltlage vil ved max. tilvækst på 20% give et beregnet indhold af nitrit på 42 mg i produktet.

Tilladte mængde er 60 mg nitrit pr. kg.