
Ingredienser
10,000 kg Koldt vand
0,600 kg Kasslat, flydende, 7 kg
0,500 kg Kogesalt, fint raffineret (DK99015)
0,400 kg Nitritsalt (DK40011)
11.5 kg
Læg varer i kurv
SALTLAGE - KASSLAT
Opskriftnr: 59-0048
Fremstilling
Saltlagen kan anvendes til alle kødtyper der ønskes sprængt med en let bouillon smag.Anbefalet tilvækst 8-20%.
Saltningstider vejledende
Kun kummelage:
Kamben 30 min.
Mørbrad 2 timer.
Kylling 4 timer.
Skinker (3-4 kg): 2 dg.
Bacon: 2 dg.
Hamburgerryg: 2 dg.
Nakkefilet: 2 dg.
Bovsnitte: 2 dg.
Rullepølse: 1 dg.
Oksebryst: 2 dg.
Saltkød: 2 dg.
Sprøjtelage/kummelage
Ved stiksaltning anbefales det at kødstykket lægges i samme lage ca. 12-15 timer for gennemsaltning.
Lovgivning
Angivende saltlage vil ved max. tilvækst på 20% give et beregnet indhold af nitrit på 42 mg i produktet.
Tilladte mængde er 60 mg nitrit pr. kg.